>

Angka Kegendotan

5 Komik Zaman 90an

Sewaktu aku kecik, aku suke sangat membaca. Kira macam ulat buku la aku ni kan? HAHA. Tapi aku tak suke baca buku sekolah ataupun buku Ilmiah tapi komik aku suke la. Sebab tu imaginasi aku kuat sampai sekarang. HAHA. Komik-komik yang aku baca zaman dulu kebanyakkannya dah tak ada dekat era kini. Kalau tak percaya, pergi lah kedai mamak. Ade komik yang ada sebab dia cetak semula. Jadi jom kita tengok komik-komik yang ade dalam simpanan aku sampai sekarang. 



# 5


ANA MUSLIM DAN KELUANGMAN @ TIONGMAN.
 Zaman ni memang aku gilakan keluangman. Keluangman ni macam batman la cuma versi Malaysia. Dalam cerita ni ade Inspector Singh, selalu inspector tu cakap INCIK AHMAD.

Ana Muslim ni pon aku tade la banyak sangat koleksi dia. Tapi dalam tu bagus gak la isi kandungan dia, yang aku ingat dalam ni ade citer superhero. Hari tu aku ade jumpe buku ni. Tapi bila aku selak2, yang dulu punye lebih menarik. xD



#4


DRAGON BALL
 Zaman aku sekolah rendah memang ramai orang beli komik Dragon Ball ni dan zaman ni lah ramai orang dok gila-gilakan melukis Goku la bezita la. Bila pegi tandas je balik kelas je basahkan rambut dan pacak2 konon-konon jadi Super Saiya la. Tapi sekarang taktau la ade lagi tak komik ni kan.


#3


ALONG
A. L. O. N. G.  ALONG. Ha majalah ni tak ramai orang baca tapi aku baca, sebab aku rasa seakan-akan cerita doraemon la cuma versi malaysia. Tapi sayang majalah ni tiba-tiba berhenti pengeluaran secara tiba-tiba.


#2


Doraemon. 
 Doraemon la komik yang aku kumpul full lengkap 45 episod. Tapi banyak hilang sebab aku bagi orang pinjam dulu. SADIS. HAHA. Aku bigfan doraemon sebenarnya. Sampai kadang-kadang tu aku bukak laci dalam bilek aku kot2 ade mesin masa ke takpon doremon ade datang ke. HAHA





#1


Anak-Anak Sidek
Anak-anak sidek adelah juara carta kita. Ye komik ni memang best gila. Daripada diorang kecik sampai la besar, tapi time dia kecik lagi best la cerita dia. Bun adelah watak yang selalu ade ceritanya sendiri. Jumpe Bidadari lah, jadi hantu, bercinta, Memang best la weh. Kan best kalau sekarang ade lagi buku2 ni kat kedai tapi mesti harga dia mahal kan. Dulu 1.50 je yg tebal tu. Pas tu nek harga skit rm2.20


P/S: Sekadar pendapat aku lah. Ke ade lagi komik-komik yang lagi best di zaman tu ek? xD

5 budak gendot cube komen:

aini shahroni said...

Balas kunjungan AM disini..
Nasib baik ain pgi 8 taun je..klo 12 taun snggul nk tunggu..
Bahahahaha..
Okey dh..
drama bagai..

Aini suka komik doremon.. slalu verangan yg msin masa tu wujud..huekehkehkeh..

from ::Arkitek Hati::

R Machomil said...

@aini jadi ade tak mesin masa dalam laci tu? hehe

aini shahroni said...

adolaa sangat..
muehehehe..

from ::Arkitek Hati::

Izyan Hamizi said...

ada cerita along jugak kan dekat tv. sampai skrg ingat lagi lagu dia. hehe

*saya komen tapi saya bukan budak gendot. heh*

Noraim said...

4 yg last tu penah la baca tp yg first tu mcm mcam tak penah baca kot. hihi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers